Ammis Alternativa Friskvård och HLR

 Lymfpromenad

FÖRLÄSNING & LYMFPROMENAD

Lymfpromenader är ett nytt koncept utvecklat av Camilla Rastas Leg. Arbetsterapeut, Medicinsk Lymfterapeut & utbildad i

Medicinsk Yoga.

Som första certifierade kursledare i Borås erbjuder jag både hela kurser i Lymfpromenad samt tillfällen med enbart föreläsning om lymfsystemet och introduktion i konceptet lymfpromenad. Samma föreläsning ingår också som del 1:4 i alla kurser. Väljer du att gå en fristående föreläsning har du kostnaden tillgodo om du väljer att hoppa på en hel kurs vid senare tillfälle. 

 I mån av plats kan du även anmäla dig till enbart del 1:4 i en kurs om du bara vill gå på föreläsningen. Detta sker genom mailkontakt med kursledaren. 

Har du svårt att gå hela kursen i följd p.g.a. oregelbundna arbetstider?  I mån av plats är du välkommen att hoppa in i en annan grupp och ta igen det tillfälle du missat. Detta sker efter överenskommelse med kursledaren. Du kan också boka en egen kurs om ni är några stycken! Läs mer om egna kurser här


Kursens upplägg: 

Del 1:4 Föreläsning inomhus eller utomhus, se mer info under respektive kursstart. Här myser vi till det med medhavd utomhusfika eller så bjuds du på te/kaffe och lite frukt vid inomhusföreläsningarna. Lär dig lite mer om vårt spännande och viktiga lymfsystem och dess betydelse för din hälsa. Vi går även igenom lymfpromenad som koncept och du får prova "öppnings ceremonin" rörelserna som startar upp programmet.

(Tidsåtgång ca 2h)


Del 2:4 Du får lära dig första delen av noga utformade övningar/rörelser för nacke, överkropp och armar som utförs i en specifik lymfologisk ordning för att öppna och öka lymfflödet. Rörelserna jobbar inte enbart med lymfsystemet utan ökar även på ett skonsamt sätt din rörlighet och styrka i överkroppen. Mycket fokus läggs även på andningen i denna del av kursen. Rörelserna övar du sedan vidare på efter egen förmåga mellan kurstillfällena. Till din hjälp både vid inlärning och din fortsatta träning på egen hand när kursen är klar, ingår ett träningsarmband med övningarna tryckta i korthet 

(Tidsåtgång ca 1h)


Del 3:4 Du har möjlighet att fråga om och repetera första delens övningar och sedan går vi igenom andra delen av övningarna som ingår programmet. 

(Tidsåtgång ca 1h)


Del 4:4

Vi går igenom hela programmets rörelser under promenad för att du ska få känna på hur det känns i kroppen och få mer "flow" i både kropp och rörelser. Promenaden anpassas utifrån deltagarna så låt dig inte avskräckas om du som jag inte är byggd som en atlet. När du sedan tränar på egen hand hemma kan du som önskar lägga till avsnitt av joggning i ditt program. Don efter person!


FÖR VEM?

Kursen riktar sig inte bara till personer med lymfödem utan passar alla som antingen vill komma igång med träning, effektivisera sina befintliga promenader eller komplettera annan träning. 


VARFÖR?

Lymfpromenader kan bland annat hjälpa dig att minska i omfång och känna dig mindre ”fluffig”, öka din styrka, rörlighet och uthållighet på ett skonsamt sätt, hjälpa dig att snabbare bli av med träningsvärk eller minska annan värk, stärka immunförsvaret, ge ökad energi, förbättra koppens cirkulation och syreupptagning.

Lymfpromenadkurs online

Saknar du möjlighet att gå kursen på plats hos mig i Boråsområdet finns möjlighet att gå en onlinekurs genom Ergonomica by the C.

Onlinekursen kostar  2100 kr. Mer info och bokning via länken nedan:

https://lymfpromenad.se/?affiliates=5

Vår fina lilla "park" utanför Helhetens hus som ofta används när vi övar på rörelserna.

Inomhusföreläsning med avstånd i Covid tider

Utomhusföreläsning med fika vid Kolbränningen, Borås

Den upplysta slingan runt Kolbränningen passar ypperligt för Lymfpromenad när höstmörkret kommer tidigt. Vi samlas vid Byttorps IP och tränar tillsammans.

Effektivisera dina hundpromenader med Lymfpromenad

Öppna promenader för dig som går eller har gått kursen Lymfpromenad genom Ammis alterntiva friskvård och HLR

Vi är alla olika, vissa föredrar att träna själva och andra gillar att få lite draghjälp av andra.


Vill du haka på och gå lymfromenader tillsammans? Det kan vara kul att träffas, utbyta erfarenheter och kännas tryggt i att inte behöva gå ensam om man saknar promenadsällskap, speciellt nu när höstmörkret gör sig påmint.


När du går din kurs hos mig bjuds du efter ditt godkännande in till en sluten Facebookgrupp. Där kommer jag ibland att lägga ut tillfällen då jag själv är ute på lymfpromenader och du är hjärtligt välkommen att följa med. Där är det också fritt för medlemmar att själva lägga ut förfrågningar i denna grupp.