Ammis Alternativa Friskvård och HLR

Friskvårdsguidning-Naturlig närvaro

Vad är friskvårdsguidning?

Friskvård genom det naturligaste som finns, naturen själv!

Naturen har en fantastiskt läkande effekt på oss. Enbart att vistas i naturen sänker vår stressnivå och startar massor av positiva processer i våra kroppar och vårt sinne. Genom stilla promenad som bitvis sker helt under tystnad, guidade fokusövningar, andningsövningar och meditation tar vi in naturen och omgivningen med alla våra sinnen. Nyckelordet är närvaro i samklang med naturen och syftet att minska stress och öka din förmåga till fokus och att vara i nuet. Inga förkunskaper krävs.


Guidningarna varieras så att du kan välja att delta vid ett eller flera tillfällen.

Klä dig i bekväma och oömma kläder efter väder. Bra skor är viktigt då vi rör oss i bitvis kuperad terräng och på små djurstigar. Vid behov och efter överenskommelse kan detta anpassas till lite mer lättillgänglig terräng.

Har du ett sittunderlag kan du ta med det, annars får du låna ett på plats. En liten vattenflaska kan också vara bra att ha med sig.


En ordinarie guidning tar ca 2 timmar och avslutas med en kopp te/kaffe som jag bjuder på innan vi skiljs åt. Fritt att ta med eget fika, frukt eller dyl. Plats och upplägg varierar, dock alltid max 30 min. från Borås. Se mer info om kommande kursdatum under fliken för Kursdatum Friskvårdsguidning.

Sakta in och bli uppmärksam på det "osynliga" små vackra tingen i din omgivning.​

När låg du på rygg och tittade på molnen, vajande trädkronor eller stjärnorna sist?

Guidningar kan med fördel även göras kvällstid. Ammis alternativa friskvård och HLR ordnar mysiga lyktvandringar.

Vi använder alla våra sinnen i de olika övningarna. Syn, hörsel, lukt och smak och känsel men även balans- och kroppssinnet, som talar om var vi befinner oss i förhållande till omgivningen. Vi provar också att känna in intuitivt och öppna upp för naturens energier.