Ammis Alternativa Friskvård och HLR

Friskvårdsguidning - naturlig närvaro

Vad naturlig närvaro och hur går det till?

Friskvård genom det naturligaste som finns, naturen själv!

Genom promenad stundvis helt under tystnad, guidade fokusövningar och meditation tar vi in naturen och omgivningen med alla våra sinnen. Långsam promenad och övningar i både stillhet och rörelse varvas i samklang med naturen i syfte att minska stress och öka din förmåga att vara i nuet.


Varje individ är unik. Upptäck, utforska, se, lyssna och känn- inuti och utanför dig själv helt utan krav på prestation. Det finns inget rätt eller fel, det viktiga är din känsla och upplevelse.


Övningarna vid kurstillfällena varieras så att du kan välja att delta vid ett eller flera tillfällen. 


Klä dig i bekväma och oömma kläder efter väder. Bra skor är viktigt då vi rör oss i bitvis kuperad terräng och på små djurstigar. Vid behov och efter överenskommelse kan detta anpassas till lite mer lättillgänglig terräng. 


Har du ett sittunderlag kan du ta med det, annars får du låna ett på plats. En liten vattenflaska kan också vara bra att ha med sig.

Inga förkunskaper krävs!


En ordinarie guidning tar ca 2 timmar och avslutas med en kopp te/kaffe som jag bjuder på innan vi skiljs åt. Fritt att ta med eget fika, frukt eller dyl. Plats upplägg och varierar, dock alltid max 30 min. från Borås.

För mer info och bokning maila: [email protected]

Ammis alternativa friskvård och HLR ansvarar ej för eventuella skador du ådrar dig under guidningen. Du ansvarar själv för att vara adekvat olycksfallsförsäkrad

Friskvårdsguidning- naturlig närvaro, närproducerad mat och bad i vedeldad tunna i Skogsbygden! 

För dig som vill njuta och slappna av en stund extra

Naturlig närvaro handlar om enkelhet, att bli mer uppmärksam och att verkligen använda sina sinnen. Under detta besök kommer du i kontakt med och utforska de fyra elementen: Luft, eld, jord och vatten. Vad händer när vi när vi öppnar upp och tar in de olika elementen med alla våra sinnen?


För att lägga till ytterligare fler dimensioner till den ”vanliga” guidningen nu när hösten försiktigt börjar göra sig påmind kan väl inget vara mer passande än att samlas kring en sprakande eld för en stunds kontemplation och reflektion.


För den som önskar har ni efter överenskommelse även tillgång till en vedeldad badtunna samt bastu och det är fritt fram för ett uppfriskande dopp i den intilliggande sjön för den som vill och vågar. (Detta är frivilligt och medför en extra kostnad.)


I samarbete med Kvibackens gård erbjuds ni beroende på säsong och tiden för ert besök enklare förtäring i form av frukost- och/eller lunchkorgar eller kvällsfika bestående av största delen närproducerade råvaror. Kaffe/te och en kaka om så önskas.


Skogsbygden ligger beläget mellan Borås och Alingsås

 (Hitta platsen på kartan längst ner på sidan)

För mer info och bokning maila [email protected]